Intervju s perspektivnim rokometašem Gašperjem Dobajem

Home | Novosti | Intervju s perspektivnim rokometašem Gašperjem Dobajem
Intervju s perspektivnim rokometašem Gašperjem Dobajem

Intervju s perspektivnim rokometašem Gašperjem Dobajem

Gašper Dobaj je perspektivni rokometaš, ki brani mrežo v RK Celje Pivovarna Laško in ko mu čas dopušča trenira tudi v našem fitnes centru. Spodaj si lahko peberete zanimiv in zabaven intervju.

Gašper, kdaj si začel svojo športno kariero? Kaj te je tako navdušilo, da si izmed vseh športov izbral ravno rokomet?

Svojo športno pot sem začel pravzaprav že zelo hitro in sicer že v prvem razredu osnovne šole. Sprva sem treniral tenis, nato pa sem se na pobudo učiteljev vpisal na rokometni krožek. Če sem čisto iskren, je bil tenis še kar nekaj časa moja prva izbira, nato pa sem se v rokometu nekako bolje znašel in tako se je moja rokometna kariera tudi začela.

Kdaj so trenerji spoznali, da bi bil primeren za pozicijo vratarja?

Ko sem bil mlajši sem bil malo močnejše postave in takrat sem bil zaradi tega največkrat postavljen v gol, saj sem težko sledil vrstnikom, ki so bili takrat enostavno prehitri in boljši od mene v igri (smeh haha😊). Sčasoma pa se je to pokazalo tudi kot dobra izbira, na golu sem se počutil odlično in zdaj sem hvaležen, da se je vse skupaj odvijalo tako kot se je.

Igraš za RK Celje Pivovarna Laško. Kakšne lovorike si do sedaj osvojil s klubom?

Letošnje leto je zame 4. odkar sem se preselil v Celje. Sprva sem igral za mlajše selekcije s katerimi sem osvojil naslov kadetskih državnih prvakov in bil izbran za najboljšega vratarja v Sloveniji ter naslov državnih mladinskih prvakov. V članski ekipi pa sem zdaj že drugo leto, z njimi sem osvojil 2x naslov državnih prvakov, 2x naslov pokalnih prvakov in 3x naslov superpokalnih prvakov.

Kako bi s tremi besedami opisal svoje občutke ob dobri obrambi?

Strast, veselje, ponos

Kdo je tvoj vzornik, oziroma najbolj zanimiva oseba, ki si jo spoznal od kar se ukvarjaš z rokometom?

Moj vzornik je praktično že vso mojo kariero Ivan Gajić, ki je bil v času, ko sem bil še v rokometnem klubu Gorenje Velenje prav tako v Velenju. Kasneje, ko sem odšel v Celje, je takrat prišel tudi on in od njega sem se v svoji karieri naučil največ.

Katero šolo obiskuješ in kako svoje treninge kombiniraš s šolo? Kaj rad počneš v prostem času (poleg tega, da treniraš tudi v Galactici J)?

Sedaj po končani srednji šoli sem se vpisal na fakulteto za management v Celju. S šolo pravzaprav nimam nikakršnih problemov, saj so zelo prijazni in z veseljem podpirajo mojo rokometno kariero, seveda pa je potrebno v času med treningi oz. zvečer malo posedeti in opraviti dolžnosti, ki so potrebne da lahko vse nemoteno poteka.
V prostem času pa, poleg dodatnega treninga v Galactici, velikokrat preberem kakšno knjigo, se družim s prijatelji in punco ter seveda uživam kolikor je le mogoče.

S profesionalnim športom gre tudi profesionalna prehrana. Kako izgleda tvoj jedilnik? Ali so ti všeč proteinski shake-i in čokoladice, ki jih nudimo na recepciji Galactice?

Moj jedilnik v glavnem sestavlja ogromno sadja in zelenjave, veliko različnih oreščkov in semen, meso ter različne testenine, riž in podobno. Seveda se včasih tudi pregrešim s kakšno čokolado, največkrat pa se to zgodi prav po napornih treningih pri vas, ko si z veseljem privoščim proteinski shake, čokoladice pa raje prihranim za v šolo, kjer se med predavanji res prileže.

Kako pri tebi izgledajo priprave na tekmo? Imaš kakšne posebne rituale, načine sproščanja pred tekmo ipd.?

Pred tekmo kakšnih res strogih ritualov nimam, imam pa rad vsaj eno uro prej svoj mir, da se malo odmaknem od družbe ter se v glavi res pripravim tako kot je treba.

Kakšne cilje si si zastavil za nadaljevanje svoje kariere?

V svoji karieri sem si zastavil zelo visoke cilje, ker sem mnenja, da lahko le tako uspeš. Kratkoročni cilji se spreminjajo iz dneva v dan, kasneje pa si želim zaigrati v enem od najmočnejših klubov na svetu kot so THW Kiel, PSG, Veszprem,… najbolj pa si želim zaigrati v klubu THW Kiel.

Kaj ti je v fitnesu v Galactici najbolj všeč, zakaj si se odločil, da obiskuješ ravno Galactico?

V Galactici mi je všeč praktično vse, tako osebje s katerim se odlično razumem, do ambienta, ljudi ki obiskujejo fitnes, pogoji za trening so odlični, prav tako pa rad pred ali po treningih spijem tudi kakšno kavico v Space baru.

Imaš mogoče kakšno anekdoto ali zanimiv dogodek, ki se ti je zgodil na kakšni tekmi ipd.?

Najbolj zanimiva se mi zdi ta, ko smo odšli z mladinci na tekmo v Koper, jaz pa sem v garderobi v dvorani Zlatorog v Celju pozabil ščitnik za mednožje. Vsi vemo da so udarci v ta predel sila neprijetni, rešitve pa takrat nisem imel, zato sem tekmo odigral brez ščitnika in na vso srečo se na tekmi ni zgodilo, da bi žoga priletela v ta predel😊.

Leave a Reply

Your email address will not be published.