Masaže Galactica in tajske masaže

Sprostitvena masaža Galactica

Gre za enostavne in sistematične masažne tehnike, ki vzbujajo ugodje, izboljšujejo zdravje, pospešujejo pretok krvi, sprostijo mišično napetost, ter blagodejno vplivajo na vegetativni živčni sistem. Učinki te masaže so vidni na fizičnem in duševnem nivoju.

Zajema masažo celotnega telesa. Poudarek je na motoričnih delih vratu, ramen in hrbta, saj se v teh delih največkrat čuti posledice stresnega načina življenja. Masaža je namenjena sproščanju in po njej se boste počutili, kot da vam je nekaj težkega padlo z ramen.

Umirite telo in misli, napolnite se z novo energijo.

Sprostitvena masaža deluje poživljajoče na mišice, sklepe, živčevje, sprošča in pospešuje obnovo telesa. Ponuja popoln odklop od stresnega življenja, ki ruši notranje ravnovesje.

Združuje najboljše sprostitvene masažne tehnike, za popolno harmonijo, ki jo lahko občutite. Zagotavljamo vam, da boste od nas odšli kot prerojeni.

 • sprošča napete in utrujene mišice
 • umirja živčevje
 • pospešuje procese regeneracije
 • krepi zdravje, izboljša držo telesa
 • izboljša gibljivost telesa
 • pomirja in zmanjšuje stres
 • sprosti misli, telo in duha
 • izboljša splošno počutje

Terapevtska masaža

Vzpostavite ravnovesje telesa in duha z terapevtsko masažo, ki združuje starodavna znanja vzhodnih in zahodnih terapevtskih masažnih tehnik. Iz vsake tehnike smo vzeli njene najboljše elemente in jih združili v edinstveno celoto.

Terapevtska masaža je učinkovita metoda lajšanja kroničnih bolečin in odpravljanja manjših kroničnih problemov telesa. Je močnejša masaža, s katero dosežemo povečano prekrvavitev mišic, odpravimo mišične zatrdline, izboljšamo gibljivost hrbtenice in ramenskega obroča ter pospešimo odvajanje strupov iz telesa.

Terapevtska masaža je edinstvena masaža, ki jo uporabljamo pri poškodbah hrbtenice kot so posedanje vretenc, problematična degenerativna stanja, išias, lumbago ipd. Že po prvi masaži dosežemo izboljšanje funkcije, lažje težave pa lahko po nekaj terapijah popolnoma izginejo.

Terapevtska masaža zmanjšuje stres in odpravlja bolečine v ledvenem, prsnem in vratnem delu hrbtenice. Odpravlja tudi nekatere vrste glavobolov, ki so posledica tenzije mišic vratu.

Stres in utrujenost postaneta preteklost, živčevje se umiri, telo razstrupi. Z masažo aktiviramo in pospešujemo procese regeneracije, krepimo imunski sistem, odpravimo glavobol in bolečine v telesu. Masaža deluje celostno, na vseh nivojih telesa in obnavlja porušeno ravnovesje. Z masažo ne lajšamo le trenutnih simptomov, odpravimo oz. preprečimo tudi njihov nastanek in ponavljanje.

Priporočamo jo vsem.

 • zmanjšuje in odpravlja posledice stresa, sprošča živčevje, odpravlja utrujenost, razstruplja telo
 • odpravlja bolečine: v vratu, ramenih, rokah, nogah, križu, hrbtenici, odpravlja glavobol, migrene, lajša bolečine zaradi hernie, odpravlja in preprečuje išias
 • deluje preventivno proti gripi in prehladu
 • odpravlja mišične zatrdline (vozle)
 • sprošča tako površinske kot globoke mišice
 • aktivira in pospešuje procese regeneracije, krepi imunski sistem
 • pomaga pri okorelih prstih, pri omrtvičenih rokah in nogah, pri občutku težkih nog
 • deluje sproščujoče in poživljajoče
 • in še mnogo več

Športna masaža

Je dinamična masažna tehnika, katere namen je pospešiti regeneracijo mišic, ki so bile izpostavljene različnim športnim naporom. Priporočljiva je predvsem za rekreativne in profesionalne športnike vseh panog. Cilji športne masaže so aktivacija, stimulacija ali sprostitev mišic.

Usmerjena je k preprečevanju poškodb in vzdrževanju dobrega telesnega in duševnega stanja. Vpliva na povečanje prekrvavitve, pripomore k hitrejši regeneraciji in stimulaciji mišic, k hitrejši presnovi mlečne kisline, zvišuje mišični tonus, mehča napetost v mišicah in jih sprošča. Izboljša raztegljivost mehkega tkiva (mišic, kit, vezi) in pospeši cirkulacijo limfe, ki oskrbuje sklepe, vezi in kite. Masaža je tudi tehnika za pomoč pri določenih poškodbah, predvsem mehkih tkiv.

Vsi ti dejavniki so izredno pomembni za boljšo učinkovitost in počutje športnika, veliko pa pripomorejo tudi k preventivi pred poškodbami. Dokazano je, da športniki, ki redno hodijo na takšno vrsto masaž, dosegajo boljše rezultate.

Športna masaža vsebuje kombinacijo tehnik in prijemov, ki športniku pomagajo odpraviti utrujenost in ga optimalno pripraviti za doseganje vrhunskih rezultatov. Pri masaži se upošteva, v katerem obdobju se športnik nahaja (pripravljalno, tekmovalno ali regeneracijsko obdobje). Temu primerno športni maser izbere masažne tehnike.

Cilj športne masaže je:

 • Priprava športnika na obremenitev (tekmovanje, trening…)
 • Pomoč pri raztezanju (stretching)
 • Pomoč pri segrevanju
 • Daje občutek sprostitve
 • Pomoč pri sanaciji športnih poškodb

Športna masaža vam lahko koristi, če imate naporne treninge, po katerih čutite, da vaše mišice potrebujejo pomoč pri regeneraciji. Priporoča se tudi po športnih poškodbah za hitrejšo regeneracijo ter za zagotavljanje bolj učinkovite in varne telesne vadbe.

 

Masaža med nosečnostjo

Za vsakega človeka in za vsako stanje obstaja način masaže, ki je koristen, potrebno je samo poznati določene omejitve.

V času nosečnosti se v telesu zgodijo telesne, hormonske, čustvene in energijske spremembe, ki spremenijo notranje ravnovesje. Lahko so zelo utrudljive, naporne, stresne, povzročajo celo raznorazne bolečine, otekline in druge težave. Z masažo (ali z limfno drenažo) vse te neprijetnosti olajšamo oz. odpravimo. Poleg tega pospešimo izločanje strupov iz telesa, uravnovesimo delovanje žlez, zmanjšujemo napetosti in telesu vračamo naravno energijo.

Masaža nosečnice je individualno prilagojena vsaki posebej. Je manj intenzivna, nekaterih masažnih prijemov ne izvajamo, prav tako se nekaterim delom telesa in nekaterim točkam izogibamo, drugim pa namenimo še posebno pozornost.

Masaže ne izvajamo v prvih treh mesecih nosečnosti in v zadnjih treh mesecih nosečnosti.

 • V prvih treh mesecih nosečnosti se ne masira trebuha, kasneje pa je masaža na trebuhu omejena le na tehniko gladenja.
 • Izogibati se moramo pritiskanju okrog gležnjev, Ahilove tetive in pritisku med palcem in kazalcem na nogah.
 • Na nogah se ne sme uporabljati tehnika udarjanja (sekanja in tolčenja, saj je v nosečnosti povečana nevarnost nastanka krvnih srdkov.

 

Tajska masaža Charm thai

Je kombinacija tradicionalne tajske masaže in masaže z oljem. Sprosti telo in poveca njegovo gibcnost, izboljša pocutje ter prispeva k zdravemu duhu v zdravem telesu. Zajema masažo celega telesa, vkljucno z masažo obraza.

Tajska masaža z aromatičnimi olji

Blaži stresna in tesnobna obcutja. Temelj masaže je blagodejno glajenje in gnetenje mehkih tkiv celotnega telesa, dopolnjeno z izbrano mešanico naravnih etericnih olj. Vse to pa vas popelje v stanje popolne sprostitve. Masaža bo omehcala otrple bolece mišice, pospešila cirkulacijo in povecala gibljivost hrbtenice.

Tajska masaža s toplimi zelišči

V bombaž zavita in na prijetno temperaturo segreta zelišca blagodejno delujejo na kožo, z vonjem pa ustvarijo prijetno sprostitev za celotno telo. Skupaj s prijemi tradicionalne tajske masaže se pozitivno delovanje pokaže predvsem pri revmaticnih obolenjih, bolecinah v mišicah in sklepih, cezmerni utrujenosti in pri odzivih telesa na sezonske spremembe.

Tradicionalna tajska masaža

Je obdelava glavnih nevidnih energijskih linij, po katerih se pretaka življenjska energija. S pritiskanjem, raztezanjem in zvijanjem oživimo delovanje celega telesa, predvsem pa sprostimo utrujene mišice in spodbudimo spece.

Tajska masaža stopal in/ali dlani

Masaža stopal in dlani je tehnika naravnega zdravljenja, ki vzpodbuja krvni obtok ter aktivira ali umiri naše organske funkcije. Takšna masaža je izjemno sprostilna in telesu pomaga pri procesu samozdravljenja.

Tajska protistresna masaža obraza, glave in dekolteja

S pravilnimi pritiski na tocke na glavi blagodejno vplivamo na lajšanje stresa. Ob enem z masažo gladimo gube in izboljšujemo prožnost kože.